Speeltuinvereniging 'de Mallemolen'
| Home | Informatie | Nieuws | Kindervakantiedagen 2020 | Vrijwilligers | Trugkieke |
| Gedragsregels | Sponsors | Contact | Linkpagina | Colofon |

 

 

v1

 

v3

 

v2

 

 

KINDERVAKANTIEWEEK 2006 “COWBOYS EN INDIANEN”
In de laatste week van de zomervakantie wordt traditiegetrouw elk jaar de kindervakantieweek gehouden.
Dit jaar was het thema: “cowboys en indianen”. Van dinsdag 8 tot en met donderdag 10 augustus was de speeltuin het domein van ongeveer 80 cowboys en indianen. Gelukkig waren ze niet op oorlogspad. Pijl en boog en andere wapens uit het wilde westen kwamen er niet aan te pas. Integendeel, gewapend met hamers, kwasten, andere gereedschappen en bovenal een goed humeur gingen de cowboys en indianen gebroederlijk aan de slag met de bouw van een wildwest dorp.

Op dinsdag 8 augustus, de eerste dag van de kindervakantieweek, werd er met veel enthousiasme gebouwd. De stapels palletten veranderden al snel in een echt wildwest dorp. Gelukkig zat het weer deze dag mee. Weliswaar was het bewolkt maar het bleef droog. De temperatuur was precies goed voor dit zware werk. ’s-Middags na de lunch werd er niet alleen aan het wildwest dorp gewerkt, maar werden er ook hoofdtooien gemaakt. De dag vloog om.

Woensdag 9 augustus was het wat de weersgesteldheid betreft een slechte dag. Talrijke regenbuien teisterden het wildwest dorp. Sommige cowboys en indianen lieten zich niet uit het veld slaan en legden ijverig de laatste hand aan het dorp. Anderen maakten in de tent totempalen. Als improvisatie werden er tijdens hevige regenval spelletjes gedaan in de grote tent.

Donderdag 10 augustus was gelukkig een droge dag. Het wildwest dorp was helemaal klaar en bestond
uit tien houten bouwwerken en één wigwam. De meeste waren voorzien van een naam. Door het dorp heenlopend kwam je onder andere de Tortillaclub, Hawaibar, de Saloon, Het wolvenhol, de tweede Saloon, de Rode Veren en een heus Casino tegen. Allemaal heel indrukwekkend. ’s Morgens vermaakten de cowboys en indianen zich in de speeltuin met een spellencircuit. Na de lunch ging een ieder die dat wilde naar de Griffioen voor een wel heel leuke activiteit. De East River Line Dancers uit Wemeldingecity kwamen geheel belangeloos een demonstratie geven. Met twaalf volwassenen en vijf jeugdigen gaven zij een demonstratie Line Dance. Maar daar bleef het niet bij. Na de demonstratie mochten alle cowboys en indianen uit het wildwest dorp meedoen. In het begin was er wel wat koudwatervrees. Wat later toen men
de smaak te pakken had werd er enthousiast meegedaan. Veel ouders die voor deze activiteit waren uitgenodigd, kwamen een kijkje nemen en sommigen waagden zich zelfs met hun kroost op de dansvloer. Als versnapering kregen alle aanwezigen een zak popcorn. Ook de kinderen die om welke reden dan ook in het wildwest dorp waren achtergebleven. Zij werden niet vergeten. Om 15.30 uur hielden de East River Line Dancers er mee op en gingen alle cowboys en indianen even naar huis want om 17.00 uur werden zij met ouders, broertje(s), zusje(s), oma(’s), opa(’s) en andere familieleden weer in de speeltuin verwacht om onder het genot van een hapje en een drankje het fraaie wildwest dorp te bewonderen.

Na de afsluiting werd het wildwest dorp opgeruimd en was de kindervakantieweek 2006 officieel ten einde. Het bestuur van de speeltuinvereniging, dat al vele maanden van tevoren bezig is met de organisatie van de kindervakantieweek, heeft ook dit jaar zeer zeker een schouderklopje verdiend. Ook de sponsoren verdienen een schouderklopje, want zonder hen is het niet mogelijk de kindervakantieweek te organiseren. En dan
niet te vergeten de vele vrijwilligers. Dankzij u kon het gehele programma doorgaan en hoefde er in de activiteiten niet gesneden te worden. Ook deze vrijwilligers verdienen zeer zeker een schouderklopje. Aaltje, Annelien en Leontine veel succes met de voorbereidingen van de kindervakantieweek 2007.

Sjaan Huissoon.
Bron: Schalm