Speeltuinvereniging 'de Mallemolen'
| Home | Informatie | Nieuws | Kindervakantiedagen 2020 | Vrijwilligers | Trugkieke |
| Gedragsregels | Sponsors | Contact | Linkpagina | Colofon |

 

v1

 

v3

 

v2

 

kvw06-5

 

kvw06-4

 

Kindervakantieweek 2009    CIRCUS

 

 

 

Een dag voordat de Kindervakantieweek zou beginnen, ontdekten we de grote witte tent bij de voetbalvelden. Het bewijs dat het feest voor de kinderen van Wolphaartsdijk en Oud-Sabbinge weer van start zou gaan. Vrijwilligers zijn bijna een jaar bezig geweest met de voorbereidingen: van het in elkaar zetten van een leuk programma t/m het benaderen van sponsors. En het is weer gelukt om alles rond te krijgen. Dinsdagmorgen 1 september kon worden begonnen met het hutten bouwen. Kinderen en vrijwilligers (herkenbaar in hun felgroene t-shirts): jeugd en ouders timmerden er op los. Prachtige hutten zijn het geworden. Ik was op bezoek in een heuse 'ark': als bij een echt schip liep de voorzijde spits toe. De binnenkant was onderverdeeld in diverse hokken voor de dieren: o.a. een aapje, een leeuwenwelp en pratende kaketoe. Verder zag ik een stevig fort en een grote Villa Booties.

Tussen de middag werd er (eerst handen wassen) gesmuld van pannenkoeken. Dat ging er bij de meesten wel in na hard werken. 's Middags spetterde het en kon de waterdichtheid van het plastic op de hutten getest. Prima kwaliteit! In de grote tent konden kinderen die dat wilden een vlieger maken.

Woensdag 3 september zijn de hutten geverfd: veel pasteltinten dit jaar. Er leek ook een bakstenen gebouw te staan, maar van dichtbij bleken de stenen erop geschilderd te zijn. Een tijdrovende klus moet dat zijn geweest, maar dit zorgde voor een grandioos effect. Ditmaal waren er frietjes tussen de middag: smullen maar! Daarna een vossenjacht met onderweg opdrachten waarmee ook letters verzameld konden worden. Toevallig die middag een lange Harry Potter-achtige figuur met zwarte puntmuts,  vrolijk gekleurde clowns (wie was die ene toch?) of een Chinese artiest gezien? Een buitenlandse mevrouw, in lange gewaden en met een hoofddoek die enkel haar ogen vrijliet, zocht urenlang naar het circus… Halverwege de speurtocht konden de kinderen koekhappen en kregen een gevulde bidon, die ze mee naar huis mochten nemen. Diverse voorbijgangers vroegen: “Mogen we óók meedoen?“ Na afloop en terug bij de hutten was er voor iedereen een ijsje. Het gezochte woord was overigens circustent.

Op donderdag 4 september leek een herfstdag: een harde wind, maar het bleef droog.

Er was een wervelende circusshow met een jongleur en het vuur spuwen was een spannende act.

Het spellencircuit zat boordevol verrassingen. Eind van de middag begon de barbecue. Iedereen had een setje van 3 bonnetjes voor een broodje hamburger, een drankje en een ijsje. Goed geregeld! Even in de rij staan voor lekker broodje braadworst, hamburger, portie saté of spareribs van onze eigen slager Dick Krijger.

Na het eten hebben de kinderen in de tent hun eigen circuskunsten laten zien. Er is genoeg talent in de dorpen. Het afbreken van de hutten is altijd een uitdaging voor wie graag sloopt: ga gerust je gang! Anderen maakten zich nuttig door gevallen, verloren spijkers te zoeken. Er is weer gezorgd het terrein zo schoon en opgeruimd mogelijk achter te laten. Geen vreugdevuur dit jaar? Nee, dat is eenmaal per 5 jaar. Het thema van deze 11e Kindervakantieweek was circus. Als men wil meedenken over het nieuwe thema voor de volgende keer: tips zijn van harte welkom! Alle kinderen die het naar hun zin hebben gehad willen de onvermoeibare mensen van de organisatie, alle vrijwilligers, ouders die vakantiedagen opofferden, enthousiaste jongelui, kortom ieder radertje in het geheel ontzettend hartelijk bedanken voor de mooie Kindervakantieweek.    

                                                                                                                            Gisela Nijsse.