Speeltuinvereniging 'de Mallemolen'
| Home | Informatie | Nieuws | Kindervakantiedagen 2020 | Vrijwilligers | Trugkieke |
| Gedragsregels | Sponsors | Contact | Linkpagina | Colofon |

 

v1

 

v3

 

v2

 

kvw06-5

 

kvw06-4

†† Kindervakantieweek 2011†††††††† Reis om de wereld

 

 

 

Het thema van de kindervakantieweek was deze zomer Wereldreis: van Tokyo, naar New York, maar ook naar het voetbalveld van Wolphaartsdijk. Het gebeurde allemaal weer op de strook naast het voetbalveld. Ook dit jaar waren er weer heel veel kinderen die zich hebben aangemeld. De moeders en de vaders melden zich wat minder spontaan aan. De organisatie had weer veel tijd gestopt in het organiseren van de vakantieweek en moest daarnaast ook mensen benaderen om te helpen. Hier en daar nog een moeder of vader te weinig. Jammer, want er is toch niks leukers je eigen kind/kinderen bezig te zien. Gelukkig waren er moeders, vaders, enthousiaste jongeren die eigenlijk zelf nog heel graag bouwen en nog 2 CIOS leerlingen die samen weer voor 3 mooie dagen gezorgd hebben.

De eerste dag werd begonnen met het inschrijven waarbij elk kind een paspoort kreeg (waarvoor ze ook op de foto moesten). Na de instructie ďhoe dien je je te gedragen tijdens deze dagenĒ kon men beginnen met het opbouwen van de hutten. Per kind mocht je 2 pallets gebruiken, zodat er weer grote en mooie hutten verschenen. Er werd een voetbalclubhuis, een tipi prethut, een donker fort, een Spanje hut, een bar, een zonneschijnhut, 2 huizen en zelfs een boot getimmerd. Tussen de middag werd er gesmuld van pannenkoeken die thuis gebakken waren. Door te kijken in welke doos/bak de pannenkoeken zaten werd er een waardeoordeel geveld, over welke mama (of papa) erg goed pannenkoeken kan bakken?!? Als tussendoortje kwam de ijscoman waar je een heerlijk bolletje ijs kon bestellen.

 

Op woensdag werd er nog wat getimmerd, maar met name kwamen de kwasten in actie. Nog belangrijker was dat je ook gewoon lekker in je hut kon zitten en genieten van je mooie hut. Voordat alle kinderen in groepjes met 2 begeleiders een speurtocht door het dorp gingen maken kreeg iedereen een broodje hamburger met een milkshake. Tijdens de speurtocht was het erg warm en de kinderen moesten een behoorlijk eind lopen. Er waren in het dorp 10 onderdelen uitgezet waar je een land moest raden (bijv. Nederland: kaas dragen, Oostenrijk: skiŽn en sleeŽn, Mexico: hoeden om een cactus gooien). Door deze opdracht uit te voeren kon je ook een letter verdienen. Met deze 10 letters moesten de kinderen aan het eind het woord radenWereldreisĒ).

 

Op donderdag waren er sport/water spelen; levend sjoelen, hindernisbaan, touwtrekken, ren je rot, zaklopen en kaas dragen. Er waren ook brandweerspelen: ballen spuiten, sjoelen met een echte brandweerspuit en met een brandweerslang op een koker richten en hopen dat je de smiley te zien kreeg. Om dit vol te kunnen houden werd er een heerlijk broodje knakworst gegeten. Het waren drie grandioos geslaagde dagen die beŽindigd werden met een barbecue en aan het eind van de barbecue het afbreken van de hutten. Voor sommigen een onderdeel waar ze al 3 dagen naar uit kijken, voor anderen een teleurstelling om je mooie hut af te breken. Een half uurtje later lag alles plat en konden de spijkers worden verzameld. Vooral dankzij de mensen van De Speeltuinvereniging, alle vrijwilligers en sponsors kijken we tevreden terug op de zeer geslaagde Kindervakantiedagen 2011.

 

Als er nog kinderen zijn die jassen, vestjes, een handdoek of tas missen: bij de familie Soethout, Veerweg 19 zijn de overgebleven spullen af te halen.

Mijn bewondering voor de enorme inzet en tijds investering gaat uit naar Leontine en Christjan Soethout, Colinda Westerweel, Bianca Moerdijk en Jacky Soldaat .

 

 

Een zeer tevreden ouder.