Speeltuinvereniging 'de Mallemolen'
| Home | Informatie | Nieuws | Kindervakantiedagen 2020 | Vrijwilligers | Trugkieke |
| Gedragsregels | Sponsors | Contact | Linkpagina | Colofon |

 

v1

 

v3

 

v2

 

kvw06-5

 

kvw06-4

Kindervakantiedagen 2015

 

Beroepen

 

In de laatste week van augustus hadden we in speeltuin De Mallemolen traditiegetrouw de kindervakantiedagen voor alle kinderen van onze dorpen die op de lagere school zitten. Het thema was dit jaar: Beroepen. De hele maandag was de werkgroep in de weer met het gereedmaken van de speeltuin (met o.a. onze nieuwe keet!) voor de komst van zon 80 kinderen. Op dinsdag stroomde de speeltuin langzaam vol en al snel nadat het startsein gegeven was en de kinderen groepjes gemaakt hadden, kon vanaf grote afstand het geluid van hamers en zagen gehoord worden. Met veel enthousiasme begonnen de kinderen en hun ouders/ begeleiders aan het bouwen van een hut voor de komende drie dagen.

Vanwege de dreigende lucht werden er al snel dekzeilen uitgedeeld om de hut waterdicht te maken. Het bleef overigens deze dag droog! De mooiste creatie verrezen op het veldje vlak achter de molen. En geen n hut was hetzelfde! Op wat kleine ongelukjes na (een hamer op een duim, of een spijker in een voet) bleef het op de EHBO post rustig. Tussen de middag werden kinderen en begeleiders voorzien van een broodje hamburger, wat nog belegd kon worden met sla, komkommer, tomaat en saus. s Middags ging de grote tent open en konden daar allerlei knutselwerkjes gedaan worden die allemaal draaiden om het thema beroepen. Er was een nagelstudio en ook een echte kapster die de mooiste vlechtjes maakte. De echte fanatieke kinderen (en ouders)timmerden nog lekker aan hun hut. Voor we het wisten was het alweer tijd om naar huis te gaan.

De volgende morgen kwamen de kinderen in hun aller-oudste kleren want er mocht geverfd worden. De hutten werden omgetoverd tot heuse paleisjes in de mooiste kleuren. Ook kreeg elke groep een stapel lappen en restjes stof om de hutten mee aan te kleden. Deze keer waren er broodjes met kaas en worst als lunch, wat goed smaakte na het harde werken.

s Middags reden we met zn allen naar t Klokuus om een paar uur te spelen. We hadden lekker zonnig weer en de kinderen hebben genoten! Alweer een dag voorbij.

Op donderdagmorgen was er een spelletjes-circuit uitgezet rond het thema Beroepen. De groepen rouleerden langs de spelletjes en konden hier punten verdienen. Op deze ochtend hadden we wel wat miezer-regen maar de kinderen hadden er eigenlijk geen last van. Er stond ook een springkussen en dat vonden ze erg leuk. Nadat we (door de regen noodgedwongen) in de tent frietjes met een snack hadden gegeten, vertrokken we naar Oud-Sabbinge waar ons een verrassing wachtte: we gingen kwalleballen! De meeste kinderen hadden dit al eens gezien op de dag vant Ouweland, maar er waren er niet veel die dit al eens hadden gedaan. Wie wilde mocht in het modderbad en we speelden een paar wedstrijdjes. De brandweer van Wolphaartsdijk was er met een brandweerwagen met lauw water om ons weer schoon te spoelen. Tegelijk konden de kinderen kennis maken met het beroep Brandweer. Doordat de temperatuur niet zo erg hoog was hadden de meeste kinderen het wel koud. Snel naar huis om te gaan douchen!

Om 17.00uur verzamelden we allemaal weer in de speeltuin om met elkaar te Barbecuen. Tevens was dit een mooie gelegenheid voor ouders, broers, zussen, opas en omas om de hutten te bekijken want na de Barbecue moesten de hutten weer worden afgebroken! Uiteindelijk was in drie kwartier alles opgeruimd: afvalhout in de grote containers, restafval in de blauwe containers en zelfs alle losse spijkers verzameld! Hierna kregen alle kinderen nog een ijsje en kwam er een eind aan deze dagen. Maar niet voor alle kinderen! Er bleven 14 kinderen uit de oudste groepen om nog mee te doen met het avondprogramma, namelijk een smokkelspel in het bos, in het donker. Het was zelfs zo donker dat dit toch wel een beetje spannend was.. Uiteindelijk waren we rond 2.00 uur terug in de tent waar gelukkig de matrassen en luchtbedden al klaarlagen. Na nog een spelletje in de tent gedaan te hebben vielen de meesten toch al snel in slaap. De volgende morgen was er nog een gezamenlijk ontbijt en kon voor de werkgroep het opruimen beginnen.

 

 

Dank

Als werkgroep hebben we genoten van alle enthousiaste kinderen! Al het werk dat er aan voorafgaat is de moeite waard als je ziet dat de kinderen het zo naar hun zin hebben.

Helaas hebben we dit keer afscheid moeten nemen van drie van onze werkgroepleden die er al heel veel jaren bij waren: Bianca, Colinda en Leontine. Ook via deze weg nog heel erg bedankt voor jullie inzet voor de kinderen van onze dorpen. Gelukkig hebben we een aantal ouders bereid gevonden om mee te denken voor het nieuwe seizoen. We zullen in januari contact met jullie opnemen! Verder willen we op deze plaats iedereen bedanken die, op welke wijze dan ook, heeft geholpen om deze week te laten slagen. Door het beschikbaar stellen van spullen, geld, ruimte, manuren of wat dan ook: bedankt!

Ook dank aan de ouders/ begeleiders die allemaal een dag zijn geweest om te helpen. Dit is ook echt nodig om de veiligheid van zon grote groep kinderen te kunnen waarborgen maar zeker ook om praktische redenen. Het is een misverstand dat dit vrijwillig of vrijblijvend is. Het wordt echt van u/jou verwacht als uw kind meespeelt.

Ook dit jaar waren er een aantal enthousiaste jongeren die hebben geholpen: Sheila, Paola, Jacoline, Timo, Bram en Michel. Jullie ook heel erg bedankt, jullie hebben hard gewerkt!

Op de afsluitende Barbecue waren er toch een heel aantal kinderen en ouders niet aanwezig. Dit is om twee redenen jammer: allereerst hebben ze het lekkere eten gemist en ten tweede hebben we ook echt iedereen op deze avond nodig om te helpen met afbreken. Waar we met elkaar spelen ruimen we ook met elkaar op. Met hoe meer mensen we dit doen, des te sneller zijn we klaar.

Wij gaan nu uitrusten van deze drukke week, om volgend jaar weer met frisse moed te beginnen. Noteer alvast in uw agenda: de laatste week van de school(zomer)vakantie.

 

Werkgroep Kindervakantiedagen Speeltuin de Mallemolen.