Speeltuinvereniging 'de Mallemolen'
| Home | Informatie | Nieuws | Kindervakantiedagen 2020 | Vrijwilligers | Trugkieke |
| Gedragsregels | Sponsors | Contact | Linkpagina | Colofon |

 

 

 

 

 

SPORTIEF WOLFERSDIEK

 

 

Wat hebben we genoten hè in de speeltuin afgelopen zomer!  We hadden heel erg mooi weer en jullie hebben allemaal leuk meegedaan.  Het thema sportief Wolfersdiek hebben we wel waargemaakt met z’n allen. Zeker ook op de donderdag toen jullie allemaal gingen sporten onder leiding van de meesters Pieter, Emiel en Adil en juf Veronique. Zij hadden in de speeltuin en op het dorp een sport-en spelcircuit gemaakt waar jullie je energie goed in kwijt konden. Zo deden we pannavoetbal, Bumball (heel leuk nieuw spel !)  hockey en estafette in de speeltuin. Op het dorp konden jullie stoepranden, elastieken, touwtje springen, estafette en touwtrekken. Met wat extra onderdelen was het touwtrekken wel heel bijzonder om te doen!  Als springen op het springkussen een sport was telde hij zeker mee want dat vonden jullie allemaal ook leuk om te doen. Zo leuk dat we een aantal bewakers er bij moesten zetten zodat er niet teveel kinderen tegelijk op gingen.

Maar op dinsdag begonnen jullie eerst met het bouwen van een goede, degelijke hut van pallets en resthout. De mooiste creaties kwamen al binnen een paar uur tevoorschijn. Een kasteel, een sportschool, een pannakooi, nog een sportschool en noem maar op. Sommige kinderen vonden het bouwen zó leuk dat ze op woensdag en donderdag nog aan het timmeren waren! Wat  altijd leuk is om te zien, is dat de ouders het ook nog zo graag doen… De hutten werden nog mooi versierd met lapjes en gordijnen en op woensdag allemaal voorzien van frisse en gezellige kleuren en teksten. Er waren heel wat kinderen die zichzelf ook een beetje meeverfden maar dat mocht de pret niet drukken. Gelukkig was de meeste verf uitwasbaar en hadden jullie ook allemaal wel wat oude kleren aangetrokken. Op woensdagmiddag hebben we muziekinstrumentjes geknutseld en was er nog een programma om jullie in beweging te krijgen, waaronder een liedje met gebaren in één of andere vreemde taal waarvan ik me afvraag of het wel een echte taal was...het was in elk geval grappig om te zien.

We hebben dit jaar een kindervakantie-lied geleerd, op de wijs van ‘een tante uit Marokko’ en dit ging eigenlijk best goed! We zijn van plan om dit lied volgend jaar aan te passen op het nieuwe thema zodat jullie weer allemaal mee kunnen zingen.

Tussendoor hebben we met elkaar gegeten, een keer hamburgers van de BBQ op een broodje, frietjes en broodje knakworst of kaas. Tussendoor dronken we limonade en ook veel extra water vanwege de warmte.  We aten ontbijtkoek, appel en meloen. Een stokje met worst, kaas, ananas en komkommer mocht ook niet ontbreken dit keer.   Gelukkig waren jullie goed ingesmeerd want het zonnetje scheen best wel  fel.

Op donderdagavond bleven we na de BBQ en het afbreken van de hutten over met de kinderen van groep 6-7-8 voor de Doe je dingavond. Er waren een aantal groepjes die wat ingestudeerd hadden zoals goocheltrucjes, namenspel, een paar rare kleine mannetjes achter een laken.., en toen het goed donker was speelden we buiten ‘nachtwacht’.  Om 22.00 uur  gingen ook deze kinderen naar huis.

De BBQ werd ook dit keer weer georganiseerd zodat de ouders allemaal nog konden komen kijken naar ons huttendorp maar zeker ook omdat we dan zoveel mogelijk ouders zouden hebben die ons konden meehelpen met het afbreken er van en het opruimen van de speeltuin. Gelukkig zijn er al heel veel ouders die dit weten en die er ook waren. Maar helaas waren er dit jaar best wel veel kinderen en ouders niet aanwezig. Misschien om uiteenlopende redenen maar  als werkgroep zouden we graag eens horen (voor zover nog niet bekend) wat de reden is om niet meer te komen ’s avonds. Misschien heeft u als ouders hele goede ideeën over hoe we dit een volgende keer aan kunnen pakken. Laat het ons dan alstublieft weten!  We willen ook volgend jaar vasthouden aan de verplichting om als ouder 1 dag mee te helpen in deze week. Hierdoor kunnen we de veiligheid van de kinderen waarborgen en is het ook eerlijk verdeeld.  Zonder deze ouderhulp kunnen we het zeker niet doen! Elke dag hadden we ongeveer 15 ouders die ons hielpen om op de kinderen te letten, ze te helpen bij het timmeren, verven, knutselen maar ook bij de spelletjes. De ouders konden gewoon met de kinderen mee-eten en drinken. Bedankt voor al jullie hulp! Ook dit jaar kregen we veel hulp van een aantal jonge vrijwilligers. Ze waren weer breed inzetbaar en hebben ons veel werk uit handen genomen. Sheila, Timo, Michel, Dewi, Jara en Isabel, heel erg bedankt dat jullie er waren!! En natuurlijk Cor, de EHBO man bedankt dat je er alle dagen was! Op een paar kneuzingen en schaafwonden na is deze week weer zonder ongelukken verlopen en dat is iets om dankbaar voor te zijn. We ervaren als werkgroep een grote verantwoordelijkheid voor het wel en wee van de kinderen in zo’n week  en zijn dan weer blij dat het goed gegaan is.

Voor foto’s van deze week kunt u terecht op de besloten FB pagina . ook is via Facebook een filmpje van ‘goestig’ te bekijken

Als laatste wil ik nog graag alle sponsors bedanken die, soms al vele jaren, door middel van spullen of geld de kindervakantiedagen steunen. Mede hierdoor lukt het nog steeds  om het inschrijfgeld voor de kinderen laag te houden.

De werkgroep kindervakantiedagen, Wendy Mutsaers, Arend van de Bosse, Theo van der Sluijs en Anja Fluijt