Speeltuinvereniging 'de Mallemolen'
| Home | Informatie | Nieuws | Kindervakantiedagen 2020 | Vrijwilligers | Trugkieke |
| Gedragsregels | Sponsors | Fotoboek | Linkpagina | Colofon |

 

WILD WEST WOLFERSDIEK

Wat hebben we weer ontzettend leuke dagen achter de rug. Dit jaar geheel in Wild West stijl. We nemen jullie in gedachten nog                 even mee terug naar Wild West Wolfersdiek…

Maandag, 12 augustus, 08.30: Het is al een drukte van belang in Wild West Wolfersdiek. Vandaag zijn het de leden van de werkgroep die hamers en spijkers in hun handen hebben, de saloon moet vandaag gebouwd worden, zodat er de volgende dag eten en drinken geserveerd kan worden. En het Hospice moet natuurlijk ook gereed zijn, want ook in het Wilde Westen gebeuren er wel eens ongelukjes. Deze week moet het er natuurlijk allemaal uitzien als een heus Wild West dorp. Daarom is het dit jaar wat anders dan anders. Dit jaar willen we er een echt Wild West dorp van maken, dus er wordt een straat gemaakt, een zandpad, want dat hebben ze in het Wilde Westen. En aan diestraat worden alle gebouwen gebouwd. Wij krijgen er steeds meer zin in…

Dinsdag, 13 augustus, 09.30: Wild West Wolfersdiek begint langzaam vol te stromen met zo’n 120 cowboys en cowgirls. Sommigen lijken zo uit het Wilde Westen van Amerika te komen. De cowboys en cowgirls verdelen zich over 10 vakken, als dat gebeurd is en willen gaan starten met bouwen, gaat het helaas flink regenen. We gaan met zijn allen naar de grote tent en… we passen er precies in! Het is krap, maar we hebben allemaal een droog plekje. Omdat we onze tijd goed willen gebruiken krijgen de kinderen alvast een heuse bandana. En dan wordt het spannend, iedere groep mag één iemand naar voren sturen om een envelop te trekken. In de envelop vinden de kinderen het thema voor hun gebouw. Wordt het de smid, de jail, de bank, de stal, de cowboyhoedenmakerij, de store, de werkplaats, het hotel, the town hall of the post office? Allemaal gebouwen die thuis horen in een Wild West dorp en deze week dus in Wild West Wolfersdiek. Als de enveloppen open zijn gemaakt wordt het een gekakel van jewelste in de tent, de ideeën vliegen je om de oren, leuk dat ze allemaal zo enthousiast zijn! Al snel daarna wordt het gelukkig droog en kan er gebouwd gaan worden. Aan het eind van de dag staan er prachtige gebouwen in ons dorp!

Woensdag, 14 augustus, 09.30: Wild West Wolfersdiek begint langzaamaan weer vol te stromen met cowboys en cowgirls. De verf staat allemaal klaar en zodra er een sein wordt gegeven kunnen de kinderen verf komen halen om hun gebouw de schilderen. Wat genieten de kinderen daar van…    Maar, wat zie ik daar toch in dat zand? De kinderen hebben er nog geen oog voor, maar ik zie daar toch iets schitteren? En daar ook en een eindje verderop ook. Wat is dat toch? Wow! Allemaal goud-klompjes. We hebben ons dorp gebouwd op een goudmijn! We vertellen het tegen de kinderen en al snel zitten er 120 kinderen, groot en klein, goud te zoeken in het zand. Met het goud kunnen ze naar de huifkar komen van de rondtrekkende verkoper en daar kunnen ze spulletjes kopen voor hun gebouw. Een hooibaal voor de stal, hoefijzers voor de smid, een kluis voor de bank en ga zo maar door.

Opeens: JIHAA! JIHAA! Wat is dat? Vol galop stormt er plotseling een heuse cowboy te paard ons cowboydorp binnen. Hij neemt ons mee naar een grasland aan de Molendijk en daar laten een cowboy en een indiaan een spectaculaire paardenshow aan ons zien. Er worden kunstjes gedaan, er wordt vuur gespuwd, lasso geworpen en nog veel meer. Wat een show! We wanen ons echt in het Wilde Westen.

Donderdag, 15 augustus, 09.30: De cowboys en cowgirls hebben er allemaal weer zin in! Vandaag gaan de kinderen het gevecht aan met een stier, mogen ze schieten met heuse geweren en kunnen ze hun energie kwijt op een Wild West stormbaan. Alle kinderen proberen de stier de baas te worden, maar dat blijkt nog best lastig. Een paar kinderen blijven langer dan een minuut op de stier zitten, een hele prestatie! Voor de schiettent staat de hele dag een lange rij, want dat wil iedereen wel een keer proberen! Wat leuk om de kinderen zo te zien genieten…     Om half 5 beginnen de eerste ouders, opa’s en oma’s en andere familieleden te speeltuin binnen te stromen. Wat is er veel belangstelling! We eten met zijn allen een maaltijd in de stijl van het Wilde Westen, er is heerlijke chili con carne, coleslaw, kipkluifjes, popcorn, dorito’s en nog veel meer. Er wordt door iedereen heerlijk gegeten. Als iedereen klaar is met eten wordt het sein gegeven om de hutten af te breken. Binnen een half uur is er bijna niets meer over van ons Wild West dorp. Jammer dat het altijd maar voor een paar dagen is, maar in die 3 dagen is er volop genoten! Na het opruimen is er voor iedereen nog een heerlijk ijsje en dan is het weer afgelopen voor 2019. Behalve voor de oudste kinderen, voor hen is er nog een avondprogramma (en een overnachting). Er wordt een escape spel gespeeld en daarna zijn de meeste kinderen wel aan hun bed toe. Veel geslapen is er niet, maar het was heel erg gezellig! Nadat ze ’s ochtends nog een heerlijk vers ontbijtje hebben gegeten gaan ook deze kinderen naar huis en wordt Wild West Wolfersdiek gesloten!

Cowboys en cowgirls, bedankt dat jullie ook dit jaar weer mee hebben gedaan, Wild West Wolfersdiek was geweldig!

En vanaf deze plaats willen wij nogmaals iedereen bedanken die deze week mede mogelijk hebben gemaakt! Alle sponsors, alle mensen die een extra handje uit de mouwen hebben gestoken, mensen die prachtige foto’s voor ons hebben gemaakt, enz! BEDANKT!

Hartelijke groeten en hopelijk tot volgend jaar!

Arend, Cindy, Elvira, Leandra, Sander, Sandra, Tessa, Thea en Wendy.